Bel John 0625043956 (24/7)

Verzorgen en opbaren

DE LAATSTE VERZORGING VAN DE OVERLEDENE, WIJ LICHTEN GRAAG ONZE WERKWIJZE TOE

Verzorgen en opbaren

De laatste verzorging draagt eraan bij dat er op een gepaste wijze afscheid kan worden genomen van een dierbare. Onder verzorgen en opbaren wordt verstaan het wassen en aankleden, de cosmetische verzorging en het opbaren van de overledene. Als directe naasten weet u welke kleding uw dierbare graag droeg en misschien heeft uw dierbare tijdens zijn of haar leven deze kleding al speciaal uitgekozen. 

John Visser uitvaartbegeleiding uitvaartverzorging uitvaartbegeleiding wageningen uitvaartbegeleiding ede uitvaartbegeleiding rhenen uitvaartbegeleiding veenendaal uitvaartbegeleiding bennekom uitvaartbegeleiding kesteren uitvaartbegeleiding grave begrafenis ede begrafenis wageningen begrafenis veenendaal begrafenis rhenen begrafenis kesteren begrafenis bennekom plan b design internet en reclamebureau renkum bram van den broek john visser jeroen mol

Opbaren van de overledene

Na het overlijden moet er een beslissing genomen worden waar de overledene wordt opgebaard. Belangrijk is dat het een plek is die past bij de overledene en de nabestaande omdat dit een goed gevoel zal geven. Het verzorgen en opbaren kan bijna altijd thuis plaatsvinden. De vertrouwde eigen omgeving die nabestaande de gelegenheid geeft om in alle rust afscheid te nemen. Thuis opbaren kan op bed, in een uitvaartkist of op een opbaarplank met een wade. Het koelen van het lichaam zal geschieden door een koelplaat in bed of onder een uitvaartkist. De koeling wordt door ons geplaatst. Gedurende de dagen van opbaren zullen wij met regelmaat het lichaam en de koeling komen controleren.

U kunt ook kiezen voor thanatopraxie (lichte balseming) nadat deze behandeling is uitgevoerd hoeft het lichaam niet meer gekoeld te worden. De overledene kan eventueel ook opgebaard worden in een uitvaartcentrum bij u in de buurt. Welke keuze u ook maakt wij zijn er voor u en zullen uw zorgen uit handen nemen. Kortom samengevat: Samen aan alles gedacht.

Zullen we samen verzorgen en opbaren?

 

Misschien vindt u het fijn om samen met ons de overledene te verzorgen en opbaren, zodat we zijn of haar waardigheid weer terug kunnen geven. Dit alles zal bijdragen aan de rouwverwerking. Wij nemen u bij de hand en geven u begeleiding tijdens de laatste verzorging. Samen aan alles gedacht. Persoonlijk, betrokken, informeel en samen.

Wilt u meer informatie over verzorgen en opbaren? Neem contact met ons op.