Bel John 0625043956 (24/7)

Uitvaart informatie

GRAAG INFORMEREN WIJ U OVER DE MOGELIJKHEDEN

Goede informatie rondom de uitvaart

John Visser Uitvaartbegeleiding geeft u graag meer uitvaart informatie over alle mogelijkheden die er zijn om uw uitvaart of die van een dierbare te verzorgen. Wij bezoeken u geheel vrijblijvend thuis zodat u in alle rust en openheid uw vragen kunt stellen die aan bod komen. Voor, tijdens en na de uitvaart. 

John Visser uitvaartbegeleiding uitvaartverzorging uitvaartbegeleiding wageningen uitvaartbegeleiding ede uitvaartbegeleiding rhenen uitvaartbegeleiding veenendaal uitvaartbegeleiding bennekom uitvaartbegeleiding kesteren uitvaartbegeleiding grave begrafenis ede begrafenis wageningen begrafenis veenendaal begrafenis rhenen begrafenis kesteren begrafenis bennekom plan b design internet en reclamebureau renkum bram van den broek john visser jeroen mol

Betere uitvaart informatie, betere keuzes

Door mensen te informeren kunnen zij meer bewuste keuzes maken. Nabestaanden kunnen actiever deelnemen aan een sterfproces van hun dierbare, maar ook aan het proces van de uitvaart en de soms lange tijd van rouw. Door een gesprek aan te gaan, kennis te nemen en te maken van en met het vervelende, dat onwennige, dat onwenselijke maar tegelijkertijd dat beslist ook onvermijdelijke. Het enige waarvan we zeker zijn nadat wij zijn geboren: “het afscheid nemen van het leven”. 

Bij een overlijden komt er veel op u af. Er moeten in een korte tijd keuzes worden gemaakt rondom de uitvaart. Daarom hechten wij veel waarde aan goede voorlichting. U kunt zich door ons op de hoogte laten stellen van de  mogelijkheden die er zijn op het gebied van begraven of cremeren.

Tevens kunt u bij ons uw uitvaartwensen bespreken en vast laten leggen. Voor uzelf kan het een geruststellende gedachte zijn dat uw wensen bij iemand bekend zijn en dat dit zwart op wit staat. Het kan ook een hulpmiddel zijn voor uw nabestaanden om tijdens de emotionele dagen rondom het afscheid met een goed gevoel keuzes te maken. Misschien weet u nog niet precies wat u wilt. Toch zult u merken dat u best al weet wat u wel of niet wilt, als u hierover nadenkt.

Daarnaast besteden wij ook aandacht aan nazorg. Dit wil zeggen alles wat zich afspeelt na een uitvaart. Bijvoorbeeld het bestellen van dankbetuigingen, het uitzoeken van een urn/grafmonument informatie over het NabestaandenLoket of gewoon voor een gesprek. Conclusie goede voorlichting is essentieel.

Meest gestelde vragen over uitvaart informatie

Wat moet ik doen bij een sterfgeval? Kan ik de overledene ook thuis opbaren? Hoe betrek ik mijn dochtertje bij het afscheid van mijn moeder?  Wat kost nu een uitvaart? Wat zijn de kosten van in de natuur begraven en wat komt daar bij kijken? Ik heb een uitvaartverzekering, mag ik zelf kiezen wie de uitvaart verzorgd? Kan ik nu al mijn uitvaartwensen vastleggen? Natuurlijk zijn er nog veel meer vragen die wij graag voor u willen beantwoorden. Mensen worden bewuster, en willen tevens een bepaalde rust hebben als het gaat om zaken rondom het overlijden. Regel het goed en eenvoudig.

Wilt u meer informatie over een uitvaart? Neem contact met ons op.

Uitvaart wensen

We denken niet graag na over het einde van ons leven. Toch is het goed om na te denken over uw wensen rondom de uitvaart. Voor uzelf kan het een geruststellende gedachte zijn dat uw wensen bij iemand bekend zijn en dat dit zwart op wit staat. Het kan ook een hulpmiddel zijn voor uw nabestaanden om tijdens de emotionele dagen rondom het afscheid met een goed gevoel keuzes te maken. U kunt uw uitvaartwensen samen met ons vrijblijvend bespreken.

Uitvaartkosten

Uitvaartkosten komen vaak op een onverwacht moment. De prijs van een uitvaart varieert sterk per ondernemer. U kunt kiezen voor een zogenaamd standaard uitvaartpakket, maar was uw dierbare een standaard persoon? U bepaalt zelf voor welke diensten u opdracht geeft. Wij zullen uw wensen inventariseren, u bijstaan met professioneel advies en u binnen 24 uur een kostenindicatie overhandigen zodat u achteraf niet voor verasingen komt te staan.

Na het overlijden

Wanneer een dierbare overlijdt, wordt het stil en donker in de harten van nabestaanden. Of het nu om een verwacht of om een plotseling overlijden gaat: het afscheid is definitief geworden en dat kan gepaard gaan met intense emoties. Het gewone leven staat even stil. Als uw dierbare is overleden, stelt een (huis)arts het overlijden vast. Nadat het overlijden officieel is vastgesteld, kunt u contact met ons opnemen.

De nazorg

Na de uitvaart breekt er een periode van rouw aan. Verdriet, verwarring, boosheid, schuldgevoel, angst of jaloezie, u kunt verschillende emoties voelen. Uw verdriet kan niemand wegnemen, u hebt immers een dierbaar persoon verloren. De omgeving weet dat en zal steun en aandacht geven. Maar na verloop van tijd wordt dat minder. U begint meer en meer te beseffen, dat u op uzelf aangewezen bent.