Bel John 0625043956 (24/7)

Kinderen en afscheid

NUTTIGE INFORMATIE MET BETREKKING TOT HET OVERLIJDEN VAN KINDEREN, EEN JONG VOLWASSENE, UW KIND OF BABY

Kinderen bij de uitvaart

Kinderen hebben hun eigen beleving bij het afscheid van een naaste. Vaak zal dit een opa of een oma zijn, maar soms ook een ouder of een broertje of zusje. Het is belangrijk aandacht te hebben voor de eigen beleving van kinderen en hen de ruimte te geven om op hun manier betrokken te zijn bij de diverse gebeurtenissen rondom de uitvaart. Bovendien hebben zij hebben een benadering nodig die bij hun leeftijd past. Nooit dwingend, wel uitnodigend.

John Visser Uitvaartbegeleiding Samen aan alles gedacht

Afscheid nemen van jullie kind

Niets is zo tegennatuurlijk als het moeten loslaten van je kind, hoe klein of groot dat kind ook is. Je wilt het zo graag vasthouden. Soms is er een tijd van hopen en vrezen aan vooraf gegaan, soms overvalt het je. Altijd is er dat grote verdriet. Het slaat een groot gat en die gapende leegte voel je in je hele wezen. Wat nu?

Er komt veel op jullie af nu. Omdat er veel keuzes gemaakt moeten worden bij het regelen van de uitvaart van jullie kind. Je kunt nadenken over de verzorging. Waar is jullie kind die laatste dagen? Wat doen de broertjes en zusjes? Kiezen jullie voor een kist of een mand om jullie zoon of dochter in te leggen? Hoe willen jullie het afscheid vorm geven? Kortom er komt veel op jullie af. Daarom zijn wij er om jullie te begeleiden in deze moeilijke periode omdat jullie er niet alleen voor staan.

Wij kunnen hierbij helpen en vertellen wat er mogelijk is. Als dat even nodig is, nemen wij graag zorg uit handen. Omdat wij persoonlijke betrokkenheid en nabijheid van de ouders heel erg belangrijk vinden. Waar mogelijk zullen wij jullie hierin ondersteunen.

Het overlijden van een jong volwassene

Wanneer een jong volwassenen overlijdt, komen verdriet en verbijstering naar buiten. Als ouder, broer of zus, grootouder, vriend of collega krijg je te maken met pijnlijke omstandigheden waar niemand in het leven voor kiest: een gebeurtenis die niet lijkt te kloppen met onze ideeën over het leven. Onze rol kan hierbij zowel praktisch als gevoelsmatig verlichting bieden. Samen kijken we naar dat wat nodig is. Alles stap voor stap… elke dag een stukje verder. Alhoewel elke uitvaart uniek is, zijn jongerenuitvaarten intens en gaan ze over het algemeen gepaard met veel creativiteit. Vaak zijn er veel mensen direct bij de uitvaart betrokken en dragen allen hun steentje bij aan een bijzonder afscheid. Het is onze intentie om alle wensen en inbreng samen te voegen tot een passend geheel. Bij de aanvang van dit intense en zware proces kunnen wij jullie ondersteuning en een luisterend oor bieden. Daardoor kunnen wij mede zorg dragen voor alles wat geregeld moet worden. Tijdens deze intensieve begeleiding gaan we samen op zoek naar de elementen voor een passend afscheid. Tranen worden gedroogd. Niet voor altijd, maar steeds weer…

Je dood geboren baby

Vanaf maandag 4 februari 2019 is het mogelijk om een doodgeboren baby te laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Het maakt niet uit hoe lang geleden er sprake is geweest van een doodgeboren baby en hoe lang de zwangerschap heeft geduurd. Ook ouders die in een (ver) verleden te maken hebben gehad met de geboorte van een eerder in de buik overleden baby, kunnen hun baby alsnog laten registreren. Lukt het niet om op of na 4 februari 2019 het verzoek tot registratie in te dienen of kom je er niet uit met je gemeente? Conclusie neem contact op met de gemeentelijke ombudsman van jouw woongemeente of met de nationale ombudsman.

Wilt u meer informatie over kinderen en afscheid? Neem contact met ons op.