Bel John 0625043956 (24/7)

Uitvaart mogelijkheden

Rondom een uitvaart zijn er veel zaken die we voor u organiseren bekijk alle mogelijkheden

Rouwvervoer

Aan de laatste reis van de overledene kan op verschillende manieren vorm worden gegeven. De laatste reis van een agrariër met paard en wagen of samen met de overledene in de familie uitvaartbus, misschien een rouwkoets of motor. Een statierit met een klassieke zwarte, donkerblauw, zilverkleurige of witte rouwauto geheel in stijl. Een Cadillac, Mercedes of een oldtimer alles is bespreekbaar en toepasbaar.

Uitvaartkisten

De uitvaartkist is voor sommigen iets bijzonders, voor anderen is het gewoon eenvoudig. Een moderne uitvaartkist, klassiek of artistiek. Een neutrale uitvaartkist of misschien wel een wikkelwade. Een gelakte uitvaartkist in zijn of haar lievelingskleur, een mand van wilgentenen of een gestoffeerde uitvaartkist. Er is veel mogelijk in de keuze van vorm, materiaal en kleur.

Bloemen & Muziek

Een laatste groet met bloemen. Wit, bont, een compleet bloemenarrangement op locatie, een bloemstuk, een veldboeket of een roos om op de uitvaartkist te leggen. 

Muziek is emotie, muziek raakt, muziek brengt je terug naar herinneringen, muziek brengt sfeer, muziek brengt mensen bij elkaar. Muziek speelt bij veel mensen een belangrijke rol in hun leven.

Drukwerk

Door uw manier van kennisgeven beslist u wie er naar de uitvaart komen. Via een familiebericht in de krant bereikt u een breder publiek. Via een rouwbrief/kaart ontvangen familie, vrienden en kennissen een persoonlijke uitnodiging. Vaak één van de eerste dingen die besloten en gedaan gaan worden. U heeft bij ons de keuze uit verschillende soorten rouwbrieven/kaarten, ook verzorgen wij voor u de eventuele bijpassende dankbetuigingen. Wij verzorgen het drukwerk geheel naar uw wensen.

Condoleance

Na de uitvaart samenzijn, samen herinneringen ophalen om troost bij elkaar te vinden. Dat kan in de condoleance-ruimte bij de begraafplaats of het crematorium, maar ook op een andere passende locatie die u wenst. Een condoleance kan ook een dag voor de uitvaart plaatsvinden, meestal zal dit zijn op de avond voor de uitvaart. 

Herinnering

Er zijn verschillende mogelijkheden om de as van uw dierbare een waardige laatste plek te geven. Samen met familie en naasten de as van uw dierbare uitstrooien op een bijzonder plekje. De as bewaren in een mooie urn in uw huis of in de tuin. Een beetje as met u meedragen in een sieraad. De as verwerken in een tatoeage.

Verzorgen & Opbaren

De laatste verzorging draagt eraan bij dat er op een gepaste wijze afscheid kan worden genomen van een dierbare. Onder de laatste verzorging wordt verstaan het wassen en aankleden, de cosmetische verzorging en het opbaren van de overledene. Als directe naasten weet u welke kleding uw dierbare graag droeg en misschien heeft uw dierbare deze kleding al speciaal uitgekozen.

Lichte balseming

De lichte balseming – thanatopraxie – zorgt ervoor dat de overledene langer (ongeveer tien dagen) kan worden opgebaard, dit kan zowel op bed als in een uitvaartkist. Dat is voor de nabestaanden vaak een belangrijke steun om in een verdrietige tijd goed afscheid te kunnen nemen van hun dierbare. Door de lichte balseming is er geen koeling nodig en behoudt de overledene een natuurlijke teint.

Levens-overtuiging

Omdat de uitvaart steeds meer een persoonlijk karakter krijgt, is er ook meer ruimte gekomen voor gebruiken uit verschillende culturen en levensovertuigingen. Als een godsdienst of levensovertuiging een belangrijke rol in het leven speelt, komt dat zeker tot uitdrukking bij een overlijden en een uitvaart. Ons werk is geloofs onafhankelijk.

Kinderen

Kinderen hebben hun eigen beleving bij het overlijden van een naaste. Vaak zal dit een opa of een oma zijn, maar soms ook een ouder of een broertje of zusje. Het is belangrijk aandacht te hebben voor de eigen beleving van kinderen en hen de ruimte te geven om op hun manier betrokken te zijn bij de diverse gebeurtenissen rondom de uitvaart.