Home » Wat kunt u, mag u van ons verwachten?

Wat kunt u, mag u van ons verwachten?

Eén persoon en niet steeds een ander gezicht. Vanaf het moment dat u ons belt om melding te maken van een overlijden tot en met de dag van de uitvaart ben ik , John Visser als uitvaartbegeleider uw aanspreekpunt en regel voor u alle praktische zaken. Dit begint eventueel met het ophalen van de overledene, de laatste verzorging en de opbaring bij u thuis of in een uitvaartcentrum naar uw keuze.

Als een dierbare is overleden moeten er in de eerste uren veel keuzes gemaakt worden, pas later komen de vragen. Dan is het fijn dat ik die vragen ook kan beantwoorden, om de simpele reden dat ik degene ben die de uitvaartverzorging doet en geen derde partij. 

Het verzorgen kunt u aan ons overlaten, maar we kunnen het ook samen doen. Ik leg u dan stap voor stap uit wat er gaat gebeuren. Het verzorgen gebeurt uiteraard met de grootste zorg en respect waarbij wij uw dierbare weer de vertrouwde aanblik wil geven voor een mooi en sfeervol afscheid. Na de verzorging gaan wij of gaan we samen de overledene aankleden. Mijn advies is dan om voor kleding te kiezen die uw dierbare vaak aan had en waar hij of zij zich prettig in voelde. Het vertrouwde aanzien is belangrijk in uw verwerking.

Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek waarin ik u uitleg wat u kunt verwachten tot en met de dag van de uitvaart. Stap voor stap en niet overhaast gaan we samen de dag van de uitvaart vormgeven. Ik luister hierbij naar uw wensen en ga niet alleen uit van het gebruikelijke. 

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat u dagelijks wordt bijgestaan door één en dezelfde persoon waar u met al uw vragen terecht kan en die beseft hoe belangrijk uw persoonlijke wensen zijn. U kunt dan ook van mij verwachten dat ik open en betrokken met u samenwerk om een afscheid te verzorgen zoals u dat voor ogen had. In onze gesprekken bied ik u de ruimte en rust waarin het mijn taak is om het overzicht te houden en de tijd te bewaken. Zo kunnen formaliteiten en rouwverwerking goed samen komen en zullen uw zorgen zorgeloos verlopen!

Door actief deel te nemen aan de voorbereidingen, de uitvoering van de ceremonie en/of het eventueel uitspreken van gedachten en gevoelens heeft u een houvast. Het maakt het afscheid tot een waardevolle herinnering die u steun en troost kan geven in de periode die gaat volgen.

Het afscheid op de dag van de uitvaart is de afsluiting van een leven. Dit kan gebeuren op diverse manieren:  sober, het gebruikelijke, groots of juist intiem in besloten kring. Alle manieren zijn goed wanneer ze goed voor u zijn. Het kan zijn dat u het afscheid en de condoleance laat plaatsvinden in de kerk, in een aula, een restaurant, in de kantine van de voetbalclub of gewoon bij u thuis.

Op de dag van de uitvaart waarop het afscheid daadwerkelijk vorm heeft gekregen ben ik er om u te ondersteunen. Soms op de voorgrond soms op de achtergrond. Samen maken we er een dag van waar u liefdevol op terug kunt kijken, de dag waarop een kostbaar leven herinnerd  wordt.

Ik neem nog geen afscheid direct na de begrafenis of crematie. Na een aantal weken kom ik nog eens bij u langs voor een gesprek waarin ook aandacht is voor de wijze waarop u met het verlies om gaat. Ik kan daarbij uw rouwproces verder begeleiden als u dat wenst.