• Wij accepteren elke verzekeringsvorm
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Persoonlijk, betrokken, informeel en samen
Home » Wat kunt u, mag u van ons verwachten?

Wat kunt u, mag u van ons verwachten?

Vanaf het moment dat u ons belt om melding te maken van een overlijden tot en met de dag van de uitvaart zijn wij, John Visser en/of Jeroen Mol als uitvaartbegeleiders uw aanspreekpunt en regelen wij voor u alle praktische zaken. Dit begint eventueel met het ophalen van de overledene, de laatste verzorging en de opbaring bij u thuis of in een uitvaartcentrum naar uw keuze.

Als een dierbare is overleden moeten er in de eerste uren veel keuzes gemaakt worden, pas later komen de vragen. Dan is het fijn dat wij die vragen ook kunnen beantwoorden, om de simpele reden dat wij degene zijn die de uitvaartverzorging doen en geen derde partij. 

Het verzorgen kunt u aan ons overlaten, maar we kunnen het ook samen doen. Wij leggen u dan stap voor stap uit wat er gaat gebeuren. Het verzorgen gebeurt uiteraard met de grootste zorg en respect waarbij wij uw dierbare weer de vertrouwde aanblik willen geven voor een mooi en sfeervol afscheid. Na de verzorging gaan wij of gaan we samen de overledene aankleden. Ons advies is dan om voor kleding te kiezen die uw dierbare vaak aan had en waar hij of zij zich prettig in voelde. Het vertrouwde aanzien is belangrijk in uw verwerking.

Vervolgens maken we een afspraak waarin wij u uitleggen wat u kunt verwachten tot en met de dag van de uitvaart. Stap voor stap en niet overhaast gaan we samen de dag van de uitvaart vormgeven. Wij luisteren hierbij naar uw wensen en gaan niet alleen uit van het gebruikelijke. 

Uit ervaring weten wij hoe belangrijk het is dat u dagelijks wordt bijgestaan door één en dezelfde persoon waar u met al uw vragen terecht kunt en die beseft hoe belangrijk uw persoonlijke wensen zijn. U kunt dan ook van ons verwachten dat wij open en betrokken met u samenwerken om een afscheid te verzorgen zoals u dat voor ogen had. In onze gesprekken bieden wij u de ruimte en rust waarin het onze taak is om het overzicht te houden en de tijd te bewaken. Zo kunnen formaliteiten en rouwverwerking goed samen komen en zullen uw zorgen zorgeloos verlopen.

Door actief deel te nemen aan de voorbereidingen, de uitvoering van de ceremonie en/of het eventueel uitspreken van gedachten en gevoelens geeft u een houvast. Het maakt het afscheid tot een waardevolle herinnering die u steun en troost zal geven in de periode die gaat volgen.

Het afscheid op de dag van de uitvaart is de afsluiting van een leven. Dit kan gebeuren op diverse manieren:  sober, het gebruikelijke, groots of juist intiem in besloten kring. Alle manieren zijn goed wanneer ze goed voor u zijn. Het kan zijn dat u het afscheid en de condoleance laat plaatsvinden in de kerk, in een aula, een restaurant, in de kantine van de voetbalclub of gewoon bij u thuis.

Op de dag van de uitvaart waarop het afscheid daadwerkelijk vorm heeft gekregen zijn wij er om u te ondersteunen. Soms op de voorgrond, soms op de achtergrond. Samen maken we er een dag van waar u liefdevol op terug kunt kijken, de dag waarop een kostbaar leven herinnerd  wordt.

Wij nemen nog geen afscheid direct na de begrafenis of crematie. Na een aantal weken komen wij nog eens bij u langs voor een gesprek waarin ook aandacht is voor de wijze waarop u met het verlies om gaat. Wij kunnen daarbij uw rouwproces verder begeleiden als u dat wenst.