• Wij accepteren elke verzekeringsvorm
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Persoonlijk, betrokken, informeel en samen
Home » Uitvaartkosten

De kosten van een uitvaart

Uitvaartkosten komen vaak op een onverwacht moment. De prijs van een uitvaart varieert sterk per ondernemer. U kunt kiezen voor een zogenaamd standaard uitvaartpakket, maar was uw dierbare een standaard persoon? U bepaalt zelf voor welke diensten u opdracht geeft. Wij zullen uw wensen inventariseren, u bijstaan met professioneel advies en u binnen 24 uur een kostenindicatie overhandigen. U komt zo achteraf niet voor verrassingen te staan.

Wij werken niet met een standaard uitvaartpakket, u bepaalt zelf welke diensten u gebruikt, u bent dan voordeliger uit.

Wij werken met een vast basistarief. Hiervoor begeleiden en organiseren John Visser Uitvaartbegeleiding en Jeroen Mol Uitvaartbegeleiding de uitvaart vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart, inclusief de wettelijke formaliteiten. Andere kosten voor de uitvaart, zoals de huur van een opbaar- en afscheidslocatie, begraaf- of crematiekosten, rouwkaart, uitvaartkist, catering, bloemen etc. zijn afhankelijk van uw keuzes. 

Voor meer informatie neem contact met ons op of vraag gratis een uitvaart offerte bij ons aan.Belangrijk om te weten:

U kunt altijd van de diensten van John Visser Uitvaartbegeleiding en Jeroen Mol Uitvaartbegeleiding gebruik maken ongeacht waar u verzekerd of lid bent. Wij verzorgen ook Yarden, Dela en Monuta uitvaarten. Graag kijken wij samen met u naar uw huidige verzekering zodat u weet waar u aan toe bent.


Welke kosten dekt de uitvaartverzekering?

Er komen veel kosten kijken bij een uitvaart. Daardoor is het budget een erg belangrijke factor. Het is van belang na te gaan of uw dierbare een uitvaartverzekering heeft afgesloten en tot aan welk bedrag de uitvaart gedekt is.

De dekking van een uitvaartverzekering is afhankelijk van de uitvaartmaatschappij en uw keuze die is gemaakt voor de verzekering. Een uitvaartverzekering is niet noodzakelijk. Bij John Visser Uitvaartbegeleiding en Jeroen Mol Uitvaartbegeleiding kunt u dan ook altijd terecht, ongeacht de gekozen verzekeringsmaatschappij.

De koopsomverzekering (of kapitaalverzekering) keert een bedrag uit, dat naar eigen wens besteed kan worden aan de uitvaart. Een naturaverzekering keert geen geld uit maar biedt een vast pakket aan diensten en producten. Heeft u andere wensen dan in het naturapakket zijn opgenomen, dan moet er altijd bijbetaald worden. Dit pakket kunt u ook in een geldbedrag laten uitkeren.

Wanneer u dierbare geen uitvaartverzekering heeft afgesloten, dan zijn de kosten van een uitvaart niet gedekt. De erfgenamen zijn dan verantwoordelijk voor de kosten.


Keuzevrijheid in uitvaartbegeleiding

Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de uitvaartbegeleider te nemen bij wie ze verzekerd zijn. Dat is niet zo! U heeft altijd de vrijheid om uw eigen uitvaartbegeleider te kiezen. Bij een naturaverzekering wordt het pakket diensten in dat geval omgezet in een geldbedrag. De totale uitvaartkosten bij ons zijn meestal lager dan bij de grotere uitvaartmaatschappijen, ook al bent u daar verzekerd! Het verschil zit in onze eigen tarieven. Zo is het tarief voor dienstverlening lager dan die van de grotere uitvaartondernemingen en zijn bijvoorbeeld de uitvaartkisten, het drukwerk en de thuisopbaring goedkoper.