• Wij accepteren elke verzekeringsvorm
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Persoonlijk, betrokken, informeel en samen
Home » Mogelijkheden

Mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om de uitvaart vorm te geven. Zo kan er gekozen worden om de uitvaart in kleine of besloten kring te beleven, eventueel met een  condoleance moment vooraf thuis of in een uitvaartcentrum. De familie kan ervoor kiezen om een ieder die graag afscheid wil nemen van de overledene hen de gelegenheid te bieden vanuit de kerk, een uitvaartcentrum of het crematorium. Ook een samenkomst thuis in de huiskamer of in de tuin is mogelijk. Dit is voor ieder heel persoonlijk. Live muziek bij de uitvaart, ballonnen die worden opgelaten, duiven loslaten of het aansteken van kaarsen. Er zijn vele mogelijkheden om het afscheid een persoonlijk karakter te geven. Ook vinden wij het heel belangrijk om kinderen bij het afscheid te betrekken. Belangrijk voor ons is dat de wensen duidelijk worden aangegeven. Zo kunnen we samen met elkaar het juiste afscheid voorbereiden.

John Visser Uitvaartbegeleiding Uitvaartzorg Uitvaartverzorging   Regio Ede Wageningen Veenendaal Grave Wijk bij Duurstede Samen aan alles gedacht  Uitvaart mogelijkheden


Begraven of cremeren, een persoonlijke keuze

Meestal gaan mensen puur af op hun gevoel. Het kan ook zijn dat u kiest vanuit uw geloofsovertuiging of vanuit een kostenafweging. Het is goed om over deze keuze na te denken en deze te delen met uw familie of vrienden. Een afscheid zoals u het zelf heeft gewild.

Bij een begrafenis begeleidt u uw dierbare naar zijn of haar laatste rustplaats. Het kan waardevol zijn voor familie en vrienden dat er een plek is waar ze naartoe kunnen gaan om te rouwen en herinneringen op te halen. Het grafmonument geeft de laatste persoonlijke rustplek vorm. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zowel in materialen, het type letter of de vorm. Wel dient er rekening te worden gehouden met de regels van de betreffende begraafplaats. John Visser Uitvaartbegeleiding bespreekt graag de mogelijkheden met u om de laatste rustplek vorm te geven in de regio Ede, Veenendaal, Wageningen, De Betuwe, Grave en omstreken.

John Visser Uitvaartbegeleiding en Jeroen Mol Uitvaartbegeleiding werken samen met Yardenhuis van Ede (Yarden crematorium Slingerbos in Ede), Yardenhuis van Beuningen (Yarden crematorium Rijk van Nijmegen in Beuningen), Dela crematorium De Linge in Tiel, Crematorium Moscowa in Arnhem en FineVita crematoria in Heteren. Bij enkele van bovenstaande crematoria is ook een uitvaartcentrum verbonden zodat alles op één locatie kan plaatsvinden. Wij kunnen u hierin een goed en duidelijk advies geven.

Herinneringsplekken kunnen ook na een crematie verwezenlijkt worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de as van uw dierbare een waardige laatste plek te geven. Samen met familie en naasten de as van uw dierbare uitstrooien op een bijzonder plekje. De as bewaren in een mooie urn in uw huis of in de tuin. Een beetje as met u meedragen in een sieraad. De as verwerken in een tatoeage. De urn bijzetten in een urnen nis, urnengraf of in een reeds bestaand graf. Uitstrooien op zee. Of de as verdelen onder de kinderen. U ziet er zijn veel mogelijkheden, misschien heeft de overledene tijdens het leven zelf al de wens te kennen gegeven wat er met zijn of haar as moet gebeuren.